HTML

WorldWalk - gyalog a Föld körül

Ivanics Ferenc és István a béke, a barátság és a testvériség nevében körbegyalogolja a Földet, több év, több ezer kilométer biztos támogató nélkül, túlélő-túra. Ez a blog a hivatalos angol nyelvű blog fapados magyar klónja.

Friss topikok

Linkblog

2009.09.24. 09:42 WorldWalk

Rendőrkutyák?! Dehogyis, rendőrpókok

Rendőrség
Szeptember 9. 9:00

Észak: 22.8232
Nyugat: 98.4390

Egy González nevű kisvároson gyalogoltunk keresztül. Miután végeztünk életünk legrosszab taco-jával (száraz, rágós, minimális húsmennyiség), nekiálltunk táborhelyet keresni. A rendőrség előtt elhaladva nem tudtuk nem észrevenni hatalmas udvarukat. Bementünk, felírták aza adatainkat, majd engedélyezték a sátorozást.

Az elmúlt napokban igen érdekes, ismeretlen növényekkel találkoztunk, de többnyire a családjukat legalább meg tudtam tippelni. De a képen látható fáról... lövésem sincs. Ai tudja mi ez, kommentelje ide.

Másnap reggel egy lyukat találtunk István sátra alatt. Ismerjük már az ilyen lyukakat, így megpróbáltuk a lakóját - egy szép, nagy, szőrös pókot - előcsalogatni. Pár napja egy kedves helybeli elmondta, hogy záporok után csapatokban vonulnak a pókok, így kipróbáltuk avizes módszert: beöntöttünk a lyukba egy tetemes adagot. Az eredmény a képen látható. Ez a atarantula faj nem mérgező, de marása ennek ellenére igen kellemetlen lehet. A fotózás után nem vegzáltuk tovább.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://worldwalk.blog.hu/api/trackback/id/tr781403561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása