HTML

WorldWalk - gyalog a Föld körül

Ivanics Ferenc és István a béke, a barátság és a testvériség nevében körbegyalogolja a Földet, több év, több ezer kilométer biztos támogató nélkül, túlélő-túra. Ez a blog a hivatalos angol nyelvű blog fapados magyar klónja.

Friss topikok

Linkblog

2009.09.25. 10:50 WorldWalk

Építészek és munkások

Hangyaboly
Szeptember 9. 12:15

Észak: 22.7665
Nyugat: 98.3636

Rengeteg hangya él errefelé, egyelőre szeretjük őket. Az USA tűzhangyáit kifejezetten utáltuk - agresszív, erőszakos rablóbanda. De ezek a nagyobbacska hangyák nyugodtak, a munkájukkal törődnek, igyekeznek az embert elkerülni. Magokat, rügyeket, bogyókat és egyáb vegetáriuánus kajákat esznek. Nagyon érdekes látvány, ahogy tömegesen szállítják az élelmet a bolyba.

A boly körüli területet néha 3-4 méteres körben is megtisztítják, elhordanak mindent, míg végül csak a puszta föld marad, egy kúp, egy kis vulkán, a csúcsa egy többezerfős lakótelepnek, kilátótoronynak is nevezhetném. A bejárat egy kislyuk a torony közepén, meglehetősen esőbiztos...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://worldwalk.blog.hu/api/trackback/id/tr761405939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása