HTML

WorldWalk - gyalog a Föld körül

Ivanics Ferenc és István a béke, a barátság és a testvériség nevében körbegyalogolja a Földet, több év, több ezer kilométer biztos támogató nélkül, túlélő-túra. Ez a blog a hivatalos angol nyelvű blog fapados magyar klónja.

Friss topikok

Linkblog

2009.09.28. 10:15 WorldWalk

A guava illata

Guava fa
Szeptember 11. 12:00

Észak: 22.4703
Nyugat: 97.9906

Kevés a vadon termő gyümölcs errefelé. Láttunk már papaya-t, banán és citrusokat, de csak nagyon keveset, és a helyiek általában gyorsabban leszüretelük, nincs sok esélyünk.

Az egyetlen nagyobb mennyiségben előforduló gyümölcs a guava, amiből általában üdítőt készítenek, habár önmagában is finom gyümölcs. Illatos, nagyon illatos, ha bepakolsz belőle, mindenki tudja, hogy guava-t viszel a zsákodban.

A héja leginkább akörtére hasonlít, de a belseje krémes rengeteg kicsi is nagyon kemény maggal, amelyek könnyen a fogak közé mennek. Talán ezért isszák inkább a levét, ami első osztályú frissítő.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://worldwalk.blog.hu/api/trackback/id/tr641412280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása